Have a little faith in you..

Voor moeders is het een hele uitdaging om te geloven in zichzelf.

Wacht.. je dacht toch niet dat je de enige was?? Nee hoor! Dat ben je echt niet.. er zijn er zo veel meer met jou die zich onzeker voelen over alle facetten van het moederschap of twijfels hebben over hun gekozen manier van opvoeden. Of het nu gaat over de eerste tijd met je pasgeboren baby of over de jaren die erop volgen. Moeders twijfelen veel en vooral aan zichzelf. En dat is eigenlijk best jammer, tijdrovend en super vermoeiend.

Het kan ook anders..

Wat komt er toch veel op je af. Al die beslissingen die je moet nemen kunnen best wel wat onzekerheid veroorzaken. Het is ook niet niets! Er zijn ontelbaar veel opvoedsites en opvoedboeken die je alle kanten op sturen. Je omgeving heeft altijd wel een (soms zelfs ongenuanceerd) advies klaar en de opvoedbureaus maken het je ook lang niet altijd even makkelijk met hun ideeën over hoe je zou moeten handelen in bepaalde situaties.

Duidelijkheid

Zou het niet lekker zijn om gewoon eens duidelijkheid te hebben? Gewoon 1 boek waarin alles gedetailleerd staat beschreven over de te nemen stappen. Een handleiding of zo.. en niet zo’n ingewikkelde.. maar gewoon een pagina per fase.

Er zijn wel boeken die pretenderen dat je ze kunt gebruiken als handleiding maar je moet je afvragen of dit niet voor meer onzekerheid zorgt. Geen kind is namelijk hetzelfde en dat is waarschijnlijk precies wat je voor jezelf moet blijven herhalen:

Jouw kind volgt zijn eigen groei en ontwikkeling. Natuurlijk zijn er overeenkomsten in een levensfase / groeifase maar niemand kan je vertellen hoe en wanneer die zullen zijn.

Dus wil je duidelijkheid? Kijk en luister dan naar je kind. En naar jezelf. Want jij, mama, bent degene met de meeste wijsheid. Dat is pas duidelijk en overzichtelijk en ook heel bewust!

Have a little faith in you! Vertrouw maar een beetje meer op jezelf 🙂

Gelukkig  nieuwjaar!

liefs,

Mama Bewust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *